Over mij

Hallo, Wat leuk dat je mijn blog komt bekijken. Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Monique, woon samen met Gert en heb 2 zoons Robin en Thijmen. Van jongs af aan ben ik altijd wel creatief geweest. Haken, breien, borduren, textiel schilderen en sinds 2011 helemaal verslaafd aan kaarten maken. Ik ben begonnen met borduren en 3D. Daar is nu stempelen en scrappen bijgekomen. Dat vind ik nu wel het leukste om te doen. Ik hoop dat je mijn blog leuk vindt en een reactie is altijd welkom.zaterdag 27 februari 2021

Dutch Doobadoo Bloghop Collectie Februari

 Hallo allemaal,

De nieuwe collectie van februari ligt in de winkel en hij is weer zooo gaaf!! Met het team zijn we ermee aan de slag gegaan en hebben weer een toffe bloghop voor jullie ter inspiratie. Pak een kop koffie of thee erbij en hop gezellig mee. • Ga van 27 februari t/m 2 maart langs de blogs van alle Dutch Doobadoo Designteam leden en laat een leuke reactie achter.
 • Als je bij iedereen een reactie hebt achtergelaten, kom je terug naar het blog van Dutch Doobadoo en laat daar ook een leuke reactie achter!
 Wat leuk dat jullie de bloghop volgen. Als het goed is, kom je net bij Tineke vandaan. Ook ik ben aan de slag gegaan met 1 van de mallen en wel met de Fold Art 470.713.854. Dit is mijn voorbeeld geworden. 
De basis heb ik overgenomen uit wit cardstock. De binnenmaten heb ik overgenomen uit het designpapier dat hoort bij de Crafty Kit Sea Bottom.

Fold Card Art
470.713.854

470.713.854 Dutch Doobadoo Fold Art

Crafty Kit-Sea Bottom
473.005.003

473.005.003 Crafty Kit -Sea Bottom

Door middel van wat stappenfoto's hoop ik jullie een beetje te kunnen uitleggen hoe ik deze kaart gemaakt heb.Ik heb de mal 2x overgenomen. Van de 1e heb ik alleen de 3 verticale rillijnen overgenomen. De buitenste 2 rillijnen zijn bergvouwen en de middelste is een dalvouw.Van de 2e heb ik alle rillijnen overgenomen en gevouwen zoals hierboven. De diagonale rillijnen zijn bergvouwen. De 3 verticale lijnen zijn dalvouwen. Omdat ik de 2e op de 1e wil plakken, heb ik een plakrandje gemaakt aan beide zijdes van de 2e mal die ik heb overgenomen. Voor de schuine lijn heb ik de lijn van het designpapier gebruikt.Ik heb voor de plakrandjes 2 stroken van 14 x 3 cm uitgesneden. Deze heb ik gerild op 1,5 cm. Nadat ik aan beide kanten een schuine lijn heb getekend, heb ik de mal dubbelgevouwen en op de potloodlijn afgeknipt. Op beide kanten heb ik daarna een dubbelzijdige tape geplakt.Van de 2 strookjes heb ik 1 kant aan de beide zijdes van de 2e mal geplakt. Daarna heb ik alles voorzien van designpapier. Vervolgens heb ik de 2e mal op de 1e geplakt. Ik heb hierbij de 2 plakrandjes tegen de 2 buitenste rillijnen (bergvouwen) geplakt. De mal zit in principe tussen de 2 middelste vlakken. Let op dat je de mal niet over de rillijn plakt, want dan kan je hem niet meer vouwen. Voordat ik het plakrandje erop plakte, heb ik nog eerst een randmal van Noor! Design ertussen geplakt. 
Hier kun je zien dat de mal tegen de rillijn is geplakt. Ook de tekst komt uit de Crafty Kit. De kaart kun je gewoon dichtvouwen. De binnenste mal die ik erin heb geplakt, valt geheel binnen de  dichtgevouwen kaart. 


Om de kaart mooi dichtgevouwen te houden, heb ik er nog een band om heen gemaakt. Deze heb ik opgepimpt met de embellishments die horen bij de crafty kit en mallen van Noor! Design. Naast Noor! Design heb ik ook mallen gebruikt van Magnolia.

Om de bloghop verder te volgen, ga je vanaf hier verder naar 


Bedankt voor je bezoek aan mijn blog en voor je altijd leuke reactie. Dan wens ik je nog een hele fijne dag en nog veel plezier met het hoppen. Tot de volgende keer!

Liefs, 

7 opmerkingen:

 1. Geweldig leuke kaart en goede uitleg. Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gaaf model is dit. Het ziet er ingewikkeld uit, maar juist dat puzzelen ermee is leuk om te doen. Het is een mooie kaart geworden.
  Lia xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een apart model is dit. Moest even goed kijken hoe je hem gevouwen hebt, maar het eindresultaat mag er zijn. Wat een geweldige strandkaart heb je ermee gemaakt.
  Groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kaartje Monique. Leuk model
  Groetjes Cobie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk en een top uitleg van hoe je het kaartje hebt gemaakt!! Het papier wat je hebt gebruikt is super mooi bedankt voor de inspiratie...groetjes Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie mal! Leuke kaart heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijne uitleg , kijken of mij het ook lukt ,mooi papier heb je ervoor gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen