Over mij

Hallo, Wat leuk dat je mijn blog komt bekijken. Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Monique, woon samen met Gert en heb 2 zoons Robin en Thijmen. Van jongs af aan ben ik altijd wel creatief geweest. Haken, breien, borduren, textiel schilderen en sinds 2011 helemaal verslaafd aan kaarten maken. Ik ben begonnen met borduren en 3D. Daar is nu stempelen en scrappen bijgekomen. Dat vind ik nu wel het leukste om te doen. Ik hoop dat je mijn blog leuk vindt en een reactie is altijd welkom.vrijdag 25 mei 2018

Beach!

Hallo allemaal,

Vandaag mag ik jullie weer een kaart laten zien op ons Noor & Zo blog.

Deze keer heb ik een strandkaart voor jullie. Hoe kan het ook anders met dit prachtige weer. Voor de basis heb ik de nieuwe Dutch Doobadoo Swing Card Art Spring Scallop Edge gebruikt. Deze ligt eind deze maand in de winkel, maar is nu al wel te pre-orderen.


Ik ben begonnen door de mal over te nemen uit wit cardstock. Daarna heb ik de binnenmaten overgenomen uit designpapier. 

We krijgen vaak de vraag hoe een wat ingewikkeldere mal nu precies gevouwen moet worden. Dat laat ik hieronder zien. Mijn kaart heb ik zo vol geplakt, dat de vorm  misschien niet geheel duidelijk is. Ook heb ik hem per ongeluk op de kop gemaakt. Dus zoals die hieronder eruit ziet, zo is het de bedoeling dat die gevouwen moet worden.
Op de bovenkant heb ik een strandplaatje geplakt. Het plaatje heb ik gemat op ribbelkarton. Hieronder zie je nog een blauwe mal die ik op wit papier gemat heb. Na het stansen heb ik de mal op wit papier geplakt en dit weer uitgeknipt. En weer achter de mal zie je nog een stuk van het visnet.

Linksonder op het plaatje duikt de walvis nog net onder. Ik heb hem uit wit cardstock gestanst. Na het embossen laat ik het papier in de mal zitten. De onderkant heb ik met grijze inkt gekleurd. Daarna het papier uit de mal gehaald en de bovenkant gekleurd met groene versamagic Oasis Green. Daarna heb ik wat groen gekleurd is, bewerkt met glossy accents.

Links zie je nog de zeemeeuw met daarachter een hekje. Beiden heb ik gestanst uit kraft papier. Daarna heb ik de zeemeeuw nog een keer uit wit cardstock gestanst en daarna de ge-emboste gedeeltes gekleurd met een dauber en distress inkt.

Rechts heb ik de leuke strandhuisjes geplakt. Na het stansen en embossen heb ik de ge-emboste gedeeltes bruin gemaakt met distress inkt Vintage Photo. Voor het strandhuisje zie je nog wat koraal die ik uit designpapier gestanst heb.

De tekst Beach heb ik gemaakt met de One of a Kind Alfabet-labels.


Op de onderkant heb ik de koraal randmal en de golven randmal een aantal keren gestanst. De onderste rand heb ik een klein randje omgevouwen en op de onderkant geplakt. Het koraal heb ik op kleur gebracht met diverse kleurtjes distress inkt. 1 Golvenrandmal heb ik gekleurd met de groene versamagic en de andere gestanst uit designpapier.

Tussen het koraal en de golven zwemmen een aantal dolfijnen en walvissen. Ook deze heb ik gekleurd met de groene versamagic en glossy accents daarover. 

De schelpen die mogen natuurlijk niet ontbreken. Die heb ik links geplakt en de ge-emboste gedeeltes met rode distress inkt gekleurd. 

Links en rechts onder heb ik nog een hoekmal geplakt die hoort bij de mal die ik achter het plaatje heb geplakt.


Dan nog weer een foto van het geheel. Nu een beetje van bovenaf genomen. 

Deze kaart gaat natuurlijk ook mee naar het Mega Hobby Festijn op 9 juni. Daar mag ik een demo geven met de nieuwe collectie van Dutch Doobadoo. Op deze dag worden nog veel meer demo's gegeven. Kom je ook gezellig langs?

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Bedankt voor je bezoek aan ons blog en dan wens ik je nog een hele fijne dag!

Liefs,De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

470.713.671 Swing Card Art Spring Scallop Edge   870.001.000 Dutch Doobadoo Alleslijm  870.001.001 Dutch Doobadoo Lijmpen 28 ml.  


6002/0653 Under the Sea Schelpen, tekstbord en hek  6002/0654 Under the Sea Koraal 

6002/0988 Under the Sea Strandhuisje    6002/0989 Under the Sea Koraal  6002/0992 Under the Sea Walvis/dolfijn/net  6002/0661 SeaShore Strandloper & Zeemeeuw  

6011/0559 Paper bloc Feeling Crabby  6002/1044 Ovaal Blauw met sierrand  6002/1049 One of a Kind Alfabet-labels

8089/0213 Ribbelkarton Fijn A5     GAC17042 Ranger Glossy Accents  

Mini Distress Ink Pad  Vintage Photo  GD-000-079 Versa Magic Dew drops Oasis Green    6200/0221 Joy!Crafts set 3 daubers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten