Over mij

Hallo, Wat leuk dat je mijn blog komt bekijken. Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Monique, woon samen met Gert en heb 2 zoons Robin en Thijmen. Van jongs af aan ben ik altijd wel creatief geweest. Haken, breien, borduren, textiel schilderen en sinds 2011 helemaal verslaafd aan kaarten maken. Ik ben begonnen met borduren en 3D. Daar is nu stempelen en scrappen bijgekomen. Dat vind ik nu wel het leukste om te doen. Ik hoop dat je mijn blog leuk vindt en een reactie is altijd welkom.donderdag 30 december 2021

Van harte gefeliciteerd

 Hallo allemaal,

De nieuwe collectie ligt in de winkel en wat is hij weer supergaaf! In deze collectie zit een Card Art Handbag. Ik vind het altijd leuk om er net weer iets anders van te maken. Voor deze keer heb ik er een 3D handtas van gemaakt. 

Voor de basis heb ik de mal 2 x overgenomen. Één keer zonder en één keer met de extra stukken erbij aan. De binnenmaten heb ik overgenomen uit design papier van Maja Design.

.Dutch Card Art Handbag
470.784.070

470.784.070  Card Art Handbag
Ik ben begonnen door eerst de mal over te nemen. Daarna heb ik de extra stukken erbij getekend. Links en rechts heb ik 4 cm erbij getekend. De buitenste is de plakrand. Het tussenstuk wordt dus 3 cm. Over de gehele lengte heb ik een rillijn gemaakt. Onderin eindigt die in een driehoek. Deze vouw je zoals hieronder op de foto. Onderaan de stukken aan de zijkanten heb ik nog een plakrand gemaakt (1,5 cm breed). De bovenkant loopt weer omhoog naar rechts. Want de hoogte van de rillijn van de plakrand moet net zo hoog zijn als de buitenste lijn van de mal zelf. Want deze sluit precies aan op de buitenste rand van de andere helft (die zonder extra stukken). Aan de onderkant heb ik ook 4 cm erbij getekend. 1cm voor de plakrand en 3 cm breedte voor de onderkant. Deze heb ik over de hele breedte op 1,5 cm gerild. 

Dit is de zijkant. De 2 schuine rillijnen van de driehoek vouw je naar binnen (dalvouw) en die in het midden naar buiten (bergvouw). De middelste rillijn over de hele lengte vouw je naar binnen (dalvouw). Hierdoor kun je het tasje plat vouwen en dus ook versturen.


Een strook designpapier heb ik gemat op bijpassende cardstock. Die heb ik met 3D foam in het midden van het tasje geplakt. De foam heb ik langs de zijkanten en aan de onderkant geplakt zodat je een soort envelop krijgt. Op het stuk cardstock heb ik de Van Harte mal van Marianne Design geplakt. Ook de tekst gefeliciteerd zit in deze mal.

Van Harte Cirkel Marianne Design
CR1560

CR1560 Craftable  Van harte cirkel by Marleen
De stempel is van Magnolia en heb ik ingekleurd met Copics. Ik heb hiervoor de volgende kleuren gebruikt:
Huid: E000, E00, E04, E11, R20
Haren: E11, E13, E17, E18
Trui + Schoenen: BG70, BG72, BG75, BG78
Broek: E35, E37, E97, E99 In de envelop heb ik 2 labels gestopt. De labels heb ik gemaakt met de label mal van Marianne Design. De tekst op de linkerlabel is van Carlijn Design. De stempel op de rechter label is ook van Carlijn Desing.

Carlijn  Design Leuke Post
CDSN - 0137

CDSN-0137 Snijmallen Leuke post
 

Carlijn Design Stempel Happy Mail
CDST-0026

CDST-0026 CarlijnDesign Stempels Happy Mail


 De lantaarn is een mal van Magnolia. Aan de onderkant heb ik nog een paar pareltjes gemaakt met de Dutch Doobadoo Pearl Pen Wit. Tja... en als je geen geduld hebt om de pareltjes eerst te laten drogen... dan gaat het nog wel eens mis haha.  

Dutch Pearl Pen Wit
870.003.010

870.003.010 Dutch Doobadoo Pearl Pen wit
 


In het tasje komt nog een mini album Travel. Dit is de voorkant. Die is al klaar. Ik heb hierbij hetzelfde designpapier gebruikt. De binnenkant moet ik nog verder afwerken. 

Dutch Card Art Mini album Travel 5 set
470.784.048

470.784.048 Mini album travel 5 set

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Dan wens ik je nog een hele fijne dag en alvast een prettige jaarwisseling en een gelukkig, gezond en creatief 2022!

Liefs,
1 opmerking: