Over mij

Hallo, Wat leuk dat je mijn blog komt bekijken. Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Monique, woon samen met Gert en heb 2 zoons Robin en Thijmen. Van jongs af aan ben ik altijd wel creatief geweest. Haken, breien, borduren, textiel schilderen en sinds 2011 helemaal verslaafd aan kaarten maken. Ik ben begonnen met borduren en 3D. Daar is nu stempelen en scrappen bijgekomen. Dat vind ik nu wel het leukste om te doen. Ik hoop dat je mijn blog leuk vindt en een reactie is altijd welkom.maandag 24 december 2018

Bella Lulu Bloghop Condoleance

Hallo allemaal,

We hebben weer een stempelset bij Bella Lulu die we jullie willen laten zien! Namelijk de set "Condoleance". Een minder leuk thema, maar zeer gewaardeerde kaarten.

** klik {HIER} om de stempel te bestellen **

3002/0102 Bella Lulu Clear Stamp Condoleance

Om jullie wat inspiratie te geven, hebben wij er natuurlijk weer een bloghop aan verbonden. 


Wat moet je doen?

  • Ga op 24 december 2018 langs de blogs van alle Noor & Zo meiden en laat een reactie achter
  • Als je bij iedereen een reactie hebt achtergelaten, kom je terug naar het blog van Noor! & Zo en laat daar ook een leuke reactie achter!
Als je meedoet met de bloghop kom je, als het goed is, net bij Thera vandaan. Ook ik ben aan de slag gegaan met deze stempelset. En hierbij ben ik even uit mijn comfortzone gestapt. Niet te precies zijn, maar gewoon (nou ja gewoon haha) kliederen. Dit is mijn condoleance kaartje geworden. Het is niet een kaartje die je van mij verwacht, maar ohhh wat was dit leuk om te doen. Ik ga deze techniek zeker vaker doen.


Voor de basis heb ik de nieuwe Dutch Doobadoo Shape Art Circle Eurolock gebruikt. De buitenste maat heb ik uit zwart cardstock gehaald, een maatje kleiner uit wit cardstock en nog een maatje kleiner uit mixed media papier.

Shape Art Circle Eurolock
470.713.169
470.713.169 Shape Art Circle Eurolock

Achteraf had ik had beter aquarelpapier kunnen gebruiken omdat ik met water werk. Heel stom, maar ja, ik ging lekker en vond het ook nog mooi worden. Opnieuw beginnen wilde ik dus niet.

Ik ben begonnen door eerst de stempel met Versamark te bewerken en op het papier te drukken. Ik heb hierbij een stempelhulp gebruikt. Echt ideaal. De bloem heb ik nog 2 keer op het papier gedrukt. Daarna heb ik er clear embossingpoeder overheen gegooid en dit verhit met de heattool.

En dan begint het kleuren. Maak eerst het papier nat. Dit is erg belangrijk omdat dan de kleur beter over het papier "loopt". Ik heb zelf de distress inkt reinkers Wheathered Wood en Peeled Paint gebruikt. Een voorbeeld van deze kaart vond ik op Pinterest en daarbij gebruikte zij ook de re-inkers. En toevallig had ik deze ook nog. Stonden al lang ongebruikt op zolder. Maar door het pipetje dat in het flesje zit, kun je heel gemakkelijk  een druppel inkt op je acrylblok doen.

Ik ben eerst begonnen met de Wheatered Wood. Deze op een acrylblok gedaan en verdund met water. Dan kleur je met een grote kwast over het papier. Door telkens een laag erover heen te doen, wordt deze telkens wat donkerder. De kleur heb ik laten overlopen van donker naar licht. Je kunt ook gewoon over de stempel kleuren, want hij neemt de kleur niet op. Op een gegeven moment heb ik nog iets Peeled Paint erbij gedaan. Dit mengt heel erg mooi met de Wheatered Wood.

Met de Wheatered Wood heb ik nog wat schaduw onder de bloem aangebracht en langs de stengel. Dit laat je ongeveer 2 minuten rusten en dan kleur je met een dunne kwast een dunne lijn schaduw onder de bloem. Ook binnen in de bloem heb ik de open plekjes gekleurd met de Wheatered Wood inkt. Zo krijg je meer diepte in de stempel.

Voor de zwarte kleur heb ik de stempelkussen gebruikt. Dit druk je ook op een acrylblok en verdun het met water. Aan de buitenkant heb ik wat zwarte inkt aangebracht. 

Met een gelpen heb ik de stengels verlengd. Ik had al met de Wheatered Wood een dun streepje naar beneden getrokken. Hierlangs heb ik met de gelpen een lijn getrokken. 

Daarna heb ik witte gesso op het acrylblok gelegd en verdund met water. Met een spetterkwast heb ik spetters gemaakt. Dit heb ik nog een keer herhaald met de zwarte distress inkt. 

De tekst heb ik met zwarte versafine op de kaart gezet. Hierbij heb ik weer gebruik gemaakt van de stempelhulp.  

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren. 

Om de bloghop verder te volgen ga je vanaf hier verder naar 


Bedankt voor jullie bezoekje en jullie altijd leuke reacties!

Dan wens ik je nog een hele fijne dag en natuurlijk ook hele fijne Feestdagen!

Tot de volgende keer

Liefs,


De artikelen die ik gebruikt heb, zijn te bestellen bij Noor & Zo. Door op het plaatje te klikken, kom je gelijk bij het desbetreffende artikel in de webshop.

470.713.169 Shape Art Circle Eurolock 3002/0102 Bella Lulu Clear Stamp Condoleance  

603N Nuvo embossing powder crystal clear  1707E Tim Holtz Stamp Platform  

870.002.010 Gesso Wit 250 ml  VM-01 VersaMark Watermark Stempelinkt

Mini Distress Ink Pad  Weathered Wood  Mini Distress Ink Pad Peeled Paint

Mini Distress Ink Pad Black Soot  132015/7082 VersaFine Stempelkussen Onyx black
11 opmerkingen: