Over mij

Hallo, Wat leuk dat je mijn blog komt bekijken. Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Monique, woon samen met Gert en heb 2 zoons Robin en Thijmen. Van jongs af aan ben ik altijd wel creatief geweest. Haken, breien, borduren, textiel schilderen en sinds 2011 helemaal verslaafd aan kaarten maken. Ik ben begonnen met borduren en 3D. Daar is nu stempelen en scrappen bijgekomen. Dat vind ik nu wel het leukste om te doen. Ik hoop dat je mijn blog leuk vindt en een reactie is altijd welkom.dinsdag 1 maart 2016

Fijne verjaardag

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie een verjaardagskaart. Deze heb ik gemaakt voor een hobbymaatje.

Voor de basis heb ik de nieuwe Dutch Doobadoo Swing Card Art 3 gebruikt. Wat een gaaf model kaart is het toch. Bij deze Swing Card is het middelste gedeelte een ovaal. 


De basis van de kaart heb ik overgenomen uit kraft Cardstock. Op de mal zijn de binnenmaten aangegeven voor designpapier. 


Op de mal zie je rondom de ovaal 3 lijnen. De buitenste is de maat voor het designpapier, de middelste ring is voor het snijden en de binnenste lijn is voor het designpapier op de ovaal.

Het gedeelte boven en onder de ovaal, snijd je niet. Anders snijd je de gehele ovaal er namelijk uit. Je ziet aan de onder- en bovenkant van de ovaal (als je de mal een kwart slag draait) 2 x 3 lijntjes. De buitenste is voor het designpapier aan de buitenkant van de ovaal. De middelste is een rillijn en de binnenste lijn is voor het designpapier van het kleine stukje boven en onder de ovaal.

Het designpapier dat ik gebruikt heb, is van Noor! Design. 


Aan de buitenkant heb ik de Noor! Design vlinderrandmal geplakt. Hierop nog een losse vlinder geplakt uit de Noor! Design Vintage Flourishes serie. 

Maar ook bij Dutch Doobadoo hebben we vlinders. Dat zijn de Paper Art vlinders. Een A5 vel met vlindertjes in diverse maten. Op de vlinderrandmal heb ik een grote vlinder uit dit vel geplakt. En op de andere 2 vlindertjes die je ziet (ook van Noor! Design) heb ik kleinere paper Art vlinders geplakt.

Tussen de 2 vlakken heb ik een kleine randmal van Noor! Design geplakt. Bovenaan het vlak heb ik een stukje van de Noor! Design No End Border mal geplakt. Hierop de Joy mal Feestje geplakt.Aan de linkerkant heb ik hetzelfde gedaan als aan de rechterkant. Een smalle randmal tussen de 2 vlakken en bovenaan een No End Border met de tekst Hoera erop geplakt.

Op het linkervlak heb ik nog de Dutch Doobadoo Cardboard Art ballonnen geplakt,


En ja, ook nu mochten de bloemen niet ontbreken. Achter de bloemen heb ik de Dutch Doobadoo Kraft Art bladeren geplakt.


Hier nog een close-upje van de ballonnetjes.


En dan nog een keertje de hele kaart. Het plaatje, de mal erachter en de stempel zijn allemaal van Noor! Design.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. 

Dan wens ik je nog een hele fijne dag!

Liefs,2 opmerkingen:

  1. Prachtige kaart Monique !
    Wat een leuke vorm heel mooi.
    De randmalletjes staan er super bij.
    Groetjes Doris

    BeantwoordenVerwijderen