Over mij

Hallo, Wat leuk dat je mijn blog komt bekijken. Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Monique, woon samen met Gert en heb 2 zoons Robin en Thijmen. Van jongs af aan ben ik altijd wel creatief geweest. Haken, breien, borduren, textiel schilderen en sinds 2011 helemaal verslaafd aan kaarten maken. Ik ben begonnen met borduren en 3D. Daar is nu stempelen en scrappen bijgekomen. Dat vind ik nu wel het leukste om te doen. Ik hoop dat je mijn blog leuk vindt en een reactie is altijd welkom.zondag 4 oktober 2015

Christmas

Hallo allemaal,

De nieuwe collectie van Dutch Doobadoo ligt al in de winkels. En wat is hij toch weer gaaf. Vandaag laat ik jullie mijn uitwerking zien van de Dutch Doobadoo Box Art A4 Treatbox. Gisteren had ik hem ook mee op de demo bij HobbyVision. Wat was het gezellig! Heb echt genoten!! 

Ik heb er een Kerst Treatbox van gemaakt. Hoe ik dat gedaan heb, laat ik jullie hieronder zien.


De basis heb ik overgenomen uit Kraft papier. De vouwlijnen gerild, dichtgevouwen en daarna dichtgeplakt. Alleen de bovenkant plak je niet dicht. Die schuif je in elkaar.


Ik heb er een lantaarntje van gemaakt. Dus daarom het middelstuk eruit gesneden. De mal heb ik op het papier gelegd en alles overgenomen. Dus ook het binnenste matgedeelte. Omdat ik vellum ertusssen plak, heb ik wel een iets bredere rand nodig. Daarom heb ik een stuk uitgesneden die iets kleiner is dan het matgedeelte. Met de zwarte stift is het matgedeelte aangegeven.


 Op bovenstaand plaatje zie je dat de plakrand breder is. Die heb ik kleiner gemaakt. Zo komt de plakrand niet voor het vellum. Uit het vellum heb ik de 4 delen geknipt. Ik heb hierbij de maat genomen van vouw tot vouw. Na het uitknippen heb ik van elk deel nog een heel klein randje uitgeknipt. Het vellum mag namelijk niet over de vouw komen. Het vouwen gaat dan niet zo mooi. Dan plak je het vellum op het kraftpapier. Vouw en plak je het doosje dicht. Alleen de bovenkant plak je niet dicht.


Onderaan heb ik bruine Foam Ball Clay van Craft Emotion geplakt. De randen heb ik wat wit gemaakt met crackle paint.  Het kerstboompje komt uit het Dutch Doobadoo Kraft Art Christmas. En dan na het oppimpen lichtjes van de Action erin gedaan.  


De ijspegelrand is van Noor Design en heb ik gestanst uit glitterpapier van Marianne Design.


En een blommeke mocht uiteraard niet ontbreken. Onder de bloem heb ik de Dutch Doobadoo Kraft Art bladeren geplakt en de hulstblaadjes van Noor! Desing.


Helaas is de foto niet helemaal scherp geworden. Maar het hert komt ook uit de Dutch Doobadoo Kraft Art Christmas.


En dan nog een foto als het donker is.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Ik wens je nog een hele fijne avond/dag. En tot de volgende keer!

Liefs,2 opmerkingen: